Nieuwsoverzicht

Wilde hoefdieren: herkenning van sporen
20 februari 2018

Iedereen die naar buiten gaat komt wel eens sporen van wilde dieren tegen. Maar hoe kan je de sporen van elkaar onderscheiden?

Zoogdierdag op 17 maart 2018
19 februari 2018

Op zaterdag 17 maart is de landelijke Zoogdierdag in Nijmegen. Het thema van deze dag is dit jaar Zoogdierbescherming. 

Jonge boommarters worden laat geboren dit voorjaar
15 februari 2018

Door de lage hoeveelheid voedsel voor de muizen afgelopen herfst, hebben de boommartermoeders nu minder te eten, en zullen zij hun jongen vrij laat werpen. 

Cursusprogramma 2018
13 februari 2018

In 2018 organiseert de Zoogdiervereniging (samen met andere organisaties) weer diverse cursussen en workshops voor professionals. De eerste cursussen zijn gepland.

Meervleermuizen waaien liever niet weg op de Nieuwkoopse Plassen
8 februari 2018

De Zoogdiervereniging monitorde samen met vrijwilligers, in opdracht van Provincie Zuid-Holland, de Nieuwkoopse Plassen op zijn functie als foerageergebied voor meervleermuizen.

Symposium Vleermuizen in de stad
6 februari 2018

Donderdagmiddag 22 maart 2018 is het achtste symposium Vleermuizen in de stad in Tilburg. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.

Gezocht: nieuwe teams voor het meetnet Vleermuistransecttellingen (NEM-VTT)
2 februari 2018

We zijn voor het NEM Meetnet Vleermuis Transecttellingen nog op zoek naar vijf nieuwe teams die vanaf dit jaar aan het meetnet mee willen doen. Ervaring met vleermuizen is niet vereist.

Wie wordt de Vrijwilliger van het Jaar?
1 februari 2018

Op de Zoogdierdag wordt de Vrijwilliger van het Jaar in het zonnetje gezet. Wie heeft in jouw ogen die eer verdient? Laat het ons weten voor 1 maart 2018.

Kijk op Exoten nummer 22 is verschenen
31 januari 2018

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Vrije val bij overwinterende baardvleermuizen in Drenthe zet door
30 januari 2018

Opnieuw is het aantal overwinterende baardvleermuizen in de aardappelkelder van voormalig Kamp Westerbork gedaald. De vrije val van het aantal dieren zet zich daarmee voort.